Casa Mimi - Home & Deco

3X GROEN IN JE INTERIEUR

Add a touch of gold, euh... GREEN, to your interior. Groen blijft het goed doen. Dit najaar en deze winter blijft groen één van de trendkleuren voor het interieur. Groen is niet alleen heel mooi om te integreren in je interieur, maar het zorgt ook voor een gevoel van harmonie en evenwicht.Verder wordt groen natuurlijk ook geassocieerd met de natuur en groei. Geen idee hoe je deze kleur in je interieur moet integreren? Wij geven jou alvast 3 tips hoe je een groener interieur kan creëren.

Kussen groen, kussen groen-beige, Rioja flessen

(Urban)Jungle


De meest voor de hand liggende manier om je interieur, letterlijk en figuurlijk, groener te maken, is met planten. Planten zorgen niet alleen voor meer zuurstof in huis, maar hebben verder ook een positief effect op ons mentaal welbevinden. Ze creëren namelijk een gevoel van rust en sereniteit. Ideaal om na een hectische dag volledig tot rust te komen in je eigen Home Jungle.


Voeg subtiel één of enkele kleinere planten toe aan je huis of ga all the way en tover je huis om tot een ware Urban Jungle. Denk hierbij aan de combinatie van kleinere en XXL- kamerplanten, hangplanten,... Heb je niet veel ruimte? Dan is een verticale tuin hiervoor de perfecte oplossing. Zo nemen de planten namelijk geen vloeroppervlakte in beslag. Handig,als je toch het Urban Junglegevoel in je woning wil creëren maar niet veel plaats hebt.

Groene muren


Naast planten kan je natuurlijk ook één of meerdere muren in een ruimte of doorheen je huis groen schilderen. Muren zijn grote oppervlakten, waardoor ze de sfeer en uitstraling van je interieur meteen een heuse make-over geven. Je kan zowel voor lichtere als donkere (bijvoorbeeld olijfgroen)tinten kiezen. Let wel, donkergroene muren zorgen ervoor dat de ruimte kleiner lijkt. Lichtere muren daarentegen creëren een gevoel van rust. Je kan natuurlijk altijd kiezen om niet alle muren in een ruimte groen te schilderen maar te gaan voor één of twee accentmuren. Ook verschillende groentinten kunnen perfect met elkaar gecombineerd worden, zowel licht als donker.

 

Mand, plaid fabe (groen), plaid fabe (wit & blauw)
Rioja flessen (groen), glazen pot (bruin & groen)
Detail kussen (beige, groen) & kussen (groen)

Groene decoratie


Last but not least kan je natuurlijk kiezen voor groene decoratie. Je kan gaan voor grotere meubels zoals een kast of sofa, maar evengoed voor kleinere decoratie zoals glazen potjes, kussens of plaids. Het voordeel van groene decoratie is dat je het makkelijk kan combineren. Zo kan je decoratie in verschillende groentinten integreren in je interieur. Combineer bijvoorbeeld een donkergroene fles met een lichtgroene plaid en lichtgroen kussen. Speel hierbij met verschillende materialen om het contrast tussen de tinten groter te maken. 


Daarnaast matcht groene decoratie ook perfect met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan materialen zoals rotan en hout, maar ook dierenvacht en droogbloemen zijn perfect te combineren met groen.

 Tenslotte zijn groene accessoires makkelijk te combineren met andere kleuren. Groen past perfect bij meer neutrale kleuren als wit en beige maar verder ook bij andere kleuren zoals donkerblauw of okergeel.

 

Bank (teak), roija flessen (groen), krukje geitenvacht, schaal in teak, schelpenbundel
Roija flessen (groen)
Roija flessen (groen), plaid Fabe (blauw), kussen (groen)
Rioja flessen (groen), glazen pot (bruin & groen), schelpenbundel, vierkante poef (zwart-wit motief)